Людина та світ

Цікаві факти...

Масло кокоса відноситься до групи рослинних масел. Воно славиться своїм протизапальним, зволожуючим і живильним дією. Кокосове масло рекомендується приймати при лущенні і сухості шкіри, тріщинах, опіках. Завдяки своїй властивості - піноутворення - кокосове масло чудово очищає шкіру.

Дана властивість масла широко застосовується в косметології і миловарінні.

Масло кокоса являє собою безбарвну рідину з дуже приємним ароматом і смаком. Дане рослинне масло можна використовувати під час приготування їжі, адже воно має цілу низку корисних властивостей. Страви, приготовлені з даними маслом, корисні як для здоров'я і краси, так і для задоволення смаку найвибагливіших гурманів. У кокосовому маслі багато вітаміну Е, воно не містить холестерину. Дане рослинне масло набагато корисніше вершкового масла.

Властивості і застосування масла кокоса

Про корисні властивості масла кокоса можна сказати чимало. Засвоєння масла починається відразу ж після того, як воно поступило в організм. Масло кокоса постачає кожну клітинку важливими живильними речовинами.

Регулярне застосування олії знижує ризик появи серцевих хвороб, раку, атеросклерозу і руйнуючих процесів. Масло дуже корисно для підтримки імунітету. Для жінок, що сидять на дієті, масло рекомендується вживати, оскільки воно не відкладається в жирові відкладення.

Масло кокоса відноситься до групи лауринові масел. Кокосове масло відмінно живить шкіру, надає їй м'якість і бархатистість. Ці властивості масла відрізняють його від інших рослинних олій. На поверхні шкіри масло створює невидиму захисну плівку. Завдяки своїй дії масло кокоса розгладжує, пом'якшує й зволожує шкіру. Масло підходить будь-якого типу шкіри, тому не бійтеся використовувати його при захисті шкірного покриву від дії шкідливих речовин. По складу масло дуже легке, воно моментально поглинається шкірою і не забиває пори.

Дане рослинне масло можна використовувати кожен день, особливо для масажу шиї та обличчя. Маслом корисно мазати грубу шкіру на п'ятах. Кокосовим маслом корисно збагачувати косметичні засоби. Воно прекрасно взаємодіє з іншими рослинними оліями. Маслом кокоса дуже ефективно видаляти косметику з очей і обличчя.

Слід врахувати, що використання кокосової олії в чистому вигляді припускає, що воно рафінована. Нерафінована олія рекомендується використовувати при приготуванні масок для обличчя та тіла. Врахуйте, що нерафінована олія кокоса можна застосовувати для масок у таких пропорціях: не більше 10% - для особи, не більше 30% - для тіла. Масло кокоса очищає шкіру від ороговілих клітин.

Крім застосування масла в косметичних засобах для шкіри, його корисно використовувати для шкіри голови і волосся. Якщо нанести масло на шкіру голови до або після миття, то воно сприяє зниженню втрати білка. Масло слід втирати в коріння колос, а також розподіляти по всій довжині, тому що воно обволікає і захищає кожен волосок. Кокосове масло чудово зволожує і живить волосся, роблячи його м'яким, шовковистим, крім цього заспокоює шкіру голови. Використовують масло для лікування лупи. Зробивши маску з маслом, ви набагато швидше позбавитеся від лупи, ніж при використанні всіляких лікарських засобів.

Масло зміцнює волосяні цибулини, допомагає січеться волоссю. Нанесіть масло на кінчики волосся і залиште на всю ніч. Ефект від такої маски приголомшливий. При постійному застосуванні масла структура волосся поліпшується, вони стають блискучими, гладкими, сильними і слухняним.

Масло кокоса можна застосовувати і для засмаги. Для цього його необхідно змішати з сонцезахисними косметичними засобами. Завдяки олії створюється стійкий колір засмаги, тому використовуйте масло до і після прийняття сонячних процедур. Ваша шкіра не обгорить, т. к. масло подбає про її зволоження.

Кокосове масло гіпоалергенна і не має протипоказань. Його можна застосовувати для догляду за шкірою немовлят. Масло не обов'язково зберігати в холодильнику, а термін його використання - до 1 року.