Людина та світ

Цікаві факти...

Ефірне масло петітгрейн добувають з пагонів і листя того ж дерева, що і апельсиновий колір, і масло апельсина гіркого. Ця рослина відноситься до сімейства рутових (Rutaceae). Отримують масло шляхом перегону листя, недозрілі плодів гіркого апельсина і його пагонів з парою. Для 2-2, 5 кілограм масла потрібно 1 тонна сировини.

У цій статті ви детальніше дізнаєтеся про застосування ефірного масла петітгрейна.

У складі масла містяться - цітранеллол, оцімен, фурфурол, лімонен, терпінеол, камфен, фарнезол, геранілацетат, нерол, ліналілацетат. Масло петітгрейна сприятливо позначається на емоційному стані, а саме освіжає і оновлює душу.

Аромат цієї олії має виражений антидепресивний ефект, це дозволяє не підпускати невдачі, тривоги і нещастя. Це можна порівняти з прогулянкою в апельсиновому гаї після минулого хорошого тропічного зливового дощу - почуття прозорі і легкі, думки ясні, пам'ять свіжа.

Аромат петітгрейна надасть допомогу у відновленні після перенесеного стресу, ефективно зніме емоційну напругу.

Петітгрейн має гіркувато-цитрусовим запахом, це в свою чергу допоможе зосередитися, підбадьорить, збільшить кмітливість, посприяє розвитку творчого мислення, збудить найсвітліші почуття, підніме настрій. Відновить обсяг пам'яті, посприяє збільшенню творчого та логічного мислення.

Застосування масла петітгрейна

Петітгрейн знайшов своє застосування і в парфумерії, він входить в різні одеколони у вигляді класичного компонента. У косметиці використовується масло петітгрейна, щоб після вагітності позбавитися від розтяжок на шкірі, а також для того, щоб попередити випадання волосся і облисіння.

Головною характеристикою, через яку це масло використовується в косметології, є його тонізуючий шкіру ефект, а також здатність повертати шкірі пружність. В основному застосовується для догляду за в'янучої, нечистої, жирної, вугруватої шкірою. Крім усього цього, в олії міститься цінний компонент, який допоможе в боротьбі з целюлітом.

Петітгрейн крім усього має здатність справлятися зі шкірними запаленнями та інфекціями. Масло петітгрейна нормалізує в шкірі обмінні процеси і контролює роботу сальних залоз.

Ефірне масло петітгрейна багато хто називає "еліксиром молодості", тому що він є сильним антиоксидантом.

Якщо це масло добавлено в масажну суміш це допоможе очистити організм від шлаків, посприяє регенерації тканин, відновить і покращить формулу крові і лімфи.

Для збільшення сексуального потягу використовується суміш масел іланг-ілангу, петітгрейна, і неролі.

Масло володіє наступними цілющими властивостями - знімає спазми кишечника і гладкої мускулатури судин. Корисно буде це масло людям, що страждають від атеросклерозу, кардіосклерозу, гіпертонічної хвороби.

За допомогою ефірного масла петітгрейна можна очищати і знезаражувати повітря в приміщеннях різного типу (офіси, житлові приміщення).

А аромат цієї олії допоможе витримати випробування з честю, і вийти переможцем з деяких скрутних ситуацій. Є думка, що петітгрейн якимось чарівним чином захищає чемпіонів від невдач, тому він вважається талісманом.

У стародавні часи петітгрейн ототожнювали з "еліксиром молодості".

Способи застосування

Інгаляції з застосуванням масла петітгрейна - до п'яти крапель, процедуру проводимо 7 хвилин.

Аромакурітельніци-береться 4-7 крапель масла петітгрейна.

Для ванни візьміть від п'яти до семи крапель даного масла.

Для масажу на 10 мл ефірної олії мигдалю солодкого візьміть від трьох до п'яти крапель.

Для збагачення тоніків, кремів, шампунів, масок візьміть масло з розрахунку на кожні 5 мл основи до трьох крапель.

Робимо теплі компреси - 5-7 крапель олії.

Приймаються всередину - три рази на день по дві краплі з медом.

Аромамедальйон - капаємо 2-3 краплі олії петітгрейна.

Незважаючи на безліч плюсів, є й протипоказання - індивідуальна непереносимість цитрусів, і не варто застосовувати, якщо ви плануєте виходити відразу на сонці.